Voordelig met de trein naar Rembrandt

Ter ere van de 350e sterfdag van meesterschilder Rembrandt van Rijn is 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt & de Gouden Eeuw. Reden voor musea in heel het land om de werken van deze wereldberoemde Nederlander én andere werken uit de Gouden Eeuw extra aandacht te geven met de meest bijzondere tentoonstellingen. En hoe reis je daar nu prettiger heen dan met de trein...?

Check hieronder de verschillende tentoonstellingen en koop direct voordelige combitickets (trein + museum).
Koop combiticket

Ben je al in bezit van een Museumjaarkaart of een ander Toegangsbewijs?

Click dan op de knop voor een NS dagretour met bestemming naar keuze

Mauritshuis, Den Haag

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument. In 2019 staat Nederland in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Aanleiding is de 350ste sterfdag van de beroemdste Hollandse Meester op 4 oktober 2019. Het hele jaar zijn er tal van tentoonstellingen en activiteiten in het hele land. Ook het Mauritshuis eert Rembrandt met een bijzonder programma.
31 januari 2019 - 15 september 2019
Rembrandt en het Mauritshuis
In het kader van het Rembrandtjaar - de schilder overleed 350 jaar geleden - zijn alle 18 schilderijen die ooit als een Rembrandt zijn aangekocht voor het museum, samen te zien in de tentoonstelling 'Rembrandt en het Mauritshuis'. Je kunt er onder meer het late Zelfportret en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp bewonderen. Ook leuk: bij elk schilderij lees je hoe het in het museum terecht is gekomen en of het nog steeds aan Rembrandt wordt toegeschreven.
Lees meer
20 juli 2019 - 15 september 2019
Hallo Rembrandt!
Ontdek waarom Rembrandt een beroemde schilder werd in deze doe-tentoonstelling vol spellen en opdrachten voor kinderen (3-11 jr) en volwassenen. Onderzoek bijvoorbeeld hoe Rembrandt speelde met licht en donker Maar ga ook zelf aan de slag met verf.
Lees meer
17 oktober 2019 - 19 januari 2020
Nicolaes Maes Rembrandts veelzijdige leerling
Een tentoonstelling van het werk van een van de meest bekende leerlingen van Rembrandt, Nicolaes Maes.
Lees meer