Voordelig met de trein naar Rembrandt

Ter ere van de 350e sterfdag van meesterschilder Rembrandt van Rijn is 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt & de Gouden Eeuw. Reden voor musea in heel het land om de werken van deze wereldberoemde Nederlander én andere werken uit de Gouden Eeuw extra aandacht te geven met de meest bijzondere tentoonstellingen. En hoe reis je daar nu prettiger heen dan met de trein...?

Check hieronder de verschillende tentoonstellingen en koop direct voordelige combitickets (trein + museum).
Koop combiticket

Ben je al in bezit van een Museumjaarkaart of een ander Toegangsbewijs?

Click dan op de knop voor een NS dagretour met bestemming naar keuze

Museum De Lakenhal, Leiden

Na een ruim 2 jaar durende restauratie is Museum De Lakenhal eindelijk weer open. In het monumentale pand aan de Oude Singel - een voormalige keurhal voor Leids laken - kom je alles te weten over het roemruchte verleden van de stad. Leidens Beleg en Ontzet kent iedereen, maar wist je bijvoorbeeld dat Leiden de bakermat was voor de Gouden Eeuw?
20 juni 2019 - 3 oktober 2020
Rembrandt & De Gouden Eeuw
Leiden was in de Gouden Eeuw een broedplaats voor de schilderkunst. Bekijk het werk van meerdere Leidse meesters.
Lees meer
2 november 2019 - 9 februari 2019
Jonge Rembrandt - Rising Star
Museum De Lakenhal presenteert van november 2019 tot februari 2020 de tentoonstelling Jonge Rembrandt 1624-1634. Voor het eerst wordt een overzichtstentoonstelling exclusief gewijd aan het vroegste werk van Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669). Het publiek kijkt als het ware over de schouders van de jonge schilder mee en ziet hoe zijn talent tot bloei kwam.
Lees meer