Voordelig met de trein naar Rembrandt

Ter ere van de 350e sterfdag van meesterschilder Rembrandt van Rijn is 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt & de Gouden Eeuw. Reden voor musea in heel het land om de werken van deze wereldberoemde Nederlander én andere werken uit de Gouden Eeuw extra aandacht te geven met de meest bijzondere tentoonstellingen. En hoe reis je daar nu prettiger heen dan met de trein...?

Check hieronder de verschillende tentoonstellingen en koop direct voordelige combitickets (trein + museum).
Koop combiticket

Ben je al in bezit van een Museumjaarkaart of een ander Toegangsbewijs?

Click dan op de knop voor een NS dagretour met bestemming naar keuze

Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam

In dit monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken, zijn woonkamer en kunstkamer vol inspirerende objecten en waan je in de zeventiende eeuw. In de moderne museumvleugel ontdek je het werk van Rembrandt en kunstenaars die zich door hem hebben laten inspireren.
7 juni 2019 - 1 september 2019
Inspired By Rembrandt
Deze tentoonstelling toont de meest opmerkelijke voorbeelden uit de museumverzameling. Ontdek de verrassende selectie van oud en nieuw, groot en klein, fijn en los.
Lees meer
21 september 2019 - 16 februari 2020
Laboratorium Rembrandt
Hoe maakte Rembrandt zijn schilderijen, etsen en tekeningen? En hoe onderzoeken wij dat tegenwoordig? In het najaar van 2019 wordt in Het Rembrandthuis een laboratoriumachtige setting gecreëerd, waarin nieuwe inzichten in de hand van de meester worden blootgelegd.
Lees meer